E m m a -

Ikea

Heeejhej! Jag har inte skrivit för mitt internet har pajat, jag har ingen aning om vad problemet är men det verkar inte gå att reparera... Men det fixar sig nog. Förhoppnigsvis. Den är ju lite uråldrig. Får låna mammas dator tills vidare, hehe.
Nu ska jag och mamma till Ikea, älskar Ikea hihihi. Oj, nu ska vi visst gå!! Vi hörs! FANNY HAR CHEERAT EN "FOOTBALL-GAME" guuud vad jag är avis!!
:D:D

Stan

Hej!
Sitter och tittar på kvarteret skatan med mamma och Nisse. Haha... älskar det programmet!

Idag gick jag på stan med Anna och köpte bland annat en mascara, den jag skrev om i förra inlägget. Sedan gick jag till mammas jobb, haha... jag var så trött i benen så jag satt på en stol i mammas arbetsrum och läste en bok. Det är faktiskt jättemysigt på hennes jobb. :)

Mamma har fått en ny mobil förresten, så nu får jag ha hennes gamla! Med touchscreen, hihi. Han på hennes jobb som beställde mobilen åt henne (jobbmobil) kanske vill ha igen den, men mamma tror inte att han kommer göra det.

Men nu ska jag fortsätta titta!
Godnatt!

Maybelline Colossal Mascara

Hej igen!
Har just läst på lite om vilken mascara som är bäst och enligt de flesta är det Colossal mascara från Maybelline. Den ger inte mycket volym men fransarna blir långa... Hm... Någon som har provat den?

Nu ska jag göra klart matteläxan sedan blir det att sova.
Godnatt!

Spanjoren!

Heej!
Hehe, våran mattelärare var sjuk idag så en annan rolig lärare kom in och körde upprop och sedan sa han "Jag skulle bara ropa upp, nu får ni fuska eller vad ni vill, hahaha". Vi hade alltså två mattelektioner direkt efter varandra och efter den ena timmen bestämde jag mig för att åka hem och äta lunch. Lite lyxigt enligt mig, brukar aldrig kunna göra det och sedan komma tillbaka. För jag var tvungen att komma tillbaka på grund av infomötet om Spanienutbytet.

Vi fick massor av information, till exempel att vi ska hämta "våran spanjor" på flygplatsen den elfte september (creepy datum, eller?). Det blev en tjej som ska bo hos oss (blev lite lättad, hehe) och hon heter Amaia. Det ska bli hur kul som helst! Alla kommer göra en massa roliga saker och sedan blir det kanske fest i slutet av veckan.

Här är två jätteroliga bilder på Abella, och en inte lika rolig, men söt. De togs när hon kom till oss, alltså när hon var tre månader. Hihi:




Kväller

Hejhej!
Ska börja göra mig i ordning snart, tänkte försöka somna lite tidigare än vanligt. Eller, åtminstone lägga mig och läsa tidigare. Jag har nämligen engelska dubbeltimme första lektionen, heeh... seeegt.

Förresten, har jag berättat att vi ska få hem en spanjor som ska bo hos oss i en vecka? Det har jag säkert, men i så fall har jag glömt det. Det ska hur som helst bli jätteroligt! Undrar om det blir en kille eller en tjej... helst tjej, hoppas det var det jag kryssade i, hehe... Det var det nog. Imorgon är det infomöte om det sedan ska vi fotografera oss så att de kan skicka bild på oss... tror jag. Vet inte om det är därför vi ska fota oss, men jag antar det. Vad annars, liksom?

Förresten, jag lär mig ingenting på webbdesignen hittills, hur sjukt är det? Hahaha... Jag kanske skulle kunna läsa lite på webdesignskolan på internet och ligga före. Vilket jag i och för sig redan gör... men ligga mer före vore ju kul. Men nu ska jag göra mig i ordning, vi hörs!
Godnatt!

Det fanns jätteroliga storkbon överallt i Estland, hihi. Fick en close-up :-)

Green Day - 21 guns

Haha, jag minns när typ alla hade Green Day feber... den här låten är bättre än deras gamla tycker jag i alla fall:

Godnatt

Hej! Jag ska sova nu... skulle egentligen ha gått och lagt mig för ett tag sedan, hade planerat att sova myyycket. Men jag var mitt i en film så det gick inte, hehe. Men nu så! Imorgon har jag heldag i skolan med fem lektioner varav tre timmar matte. Suck. Men i slutet har jag webbdesign att se fram emot! Vi hörs!
Godnatt!

New Moon! <3

Hejhej! Nu kan man nästan säga godmorgon va? Hur som helst, det har kommi (för mig) nya bilder på karaktärerna i New Moon filmen! De kanske har legat uppe ett tag, vad vet jag, men för mig är de nya! Och underbara!

Nu ska jag snart handla, sedan ska jag göra pärlplattor av de här bilderna: <3
Vi hörs senare!


Oh my god. Hahaha....

Minnen hahahah

Hahaha herregud, de som gick i min klass i låg- och mellanstadiet förstår nog varför de här låtarna är väääldigt roliga att lyssna på just nu. Hahaha. :P

Breakaway

I'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes tilI touch the sky
And I'll make a wish
Take a chance
Make a change
And breakaway

Godmorgon höll jag på att säga, hahahha. Jag har typ inte gjort någonting alls idag så det känns som morgon fortfarande... Ska gå och köpa dumle snart, tihi. Det blir första gången jag går ut idag om man inte räknar med när jag gick ut i trädgården. Gaaaaah vad jag längtar till New Moon premiären förresten!!!!! Jag har blivit besatt av trailern, hahahahha!

Igår satt jag och tittade på japanska filmer, heh. Det är faktiskt kul... Här är en hemsida: mysoju en som är bra är Nana, men jag vet inte riktigt om jag tyckte om den otecknade filmen, men animeserien var hur bra som helst. Väldigt udda, inte som andra serier. Hm... jag tror inte så många av de som läser min blogg ens gillar manga, hahaha. Men jaja, jag lägger upp det ändå.

Jag hittar massor av låtar som jag brukade lyssna på hela tiden när jag gick i högstadiet. Väldigt roligt, här är en av dem. Den förra jag la upp (Halo) var ju också en av dem. Har typ varit galen i den låten sedan sjuan, haha. Här är en:

Goodnight!

Hihi, nu är gatufesten slut. Gatufesten som faktiskt var på Martin och Ulrikas altan. Haha. Det var ju faktiskt bättre, alla satt vid samma bord. Hur mysigt som helst. Det är så störande att ha på sig mascara för länge föresten, den börjar kladda. Piss. Nu måste jag få av den kletiga geggan från ögonfransarna och sova. Sooova... zzZZzzZZzzzzzZZZzz... det ska bli skönt, hehe. Snacka om att man är trött efter att bara ha suttit där på den stickiga filten som kliade så otroooligt mycket på benen för jag hade bara tunna strumpbyxor. Haha, känner att jag går in på lite detaljer här...

Nu ska jag sova!
Godnatt! :-)

Bethany Joy Galeotti - Halo

Eller Haley James Scott som hon heter i min älsklings serie One Tree Hill <3 Wie, den nya säsongen kommer den 4:e September! Det är SNART! :D

I'm home!

Tere! (Kände för att använda estniska igen, hehe)
Nu är jag hemma från skolan, gud vad jag är trött. Hade glömt hur det var. Första gången jag slutar fyra sedan jag började. Äta lunch fick man ju göra själv också :( Ingen har samtidigt, baaajs!

Halv sju har vi gatufest här ute, men det har jag ju berättat om. Hur som helst så regnar det lite, så vi vet inte riktigt hur vi ska göra, haha. Men det blir nog på någons utedäck (vårat eventuellt) eller i någons vardagsrum. Vi har ju ett väldigt stort vardagsrum (de har tagit bort väggar tror jag) så det blir nog där. Vi får se. Kul ska det bli i alla fall!

Är mina rubriker en liten gnutta tråkiga, eller? Heh... måste få ideer.

Men nu ska jag skriva om Nina och Niklas resa genom kvävets kretslopp (gaah...). Fniss. Varför känns det som om jag går i lågstadiet? :)

Redigerade en bild från Kittelfjäll. Lite effekt med orange istället för blått... :P

Friday!

Hommik! (Godmorgon på Estniska, passar ju bra).
Vaknade för en lite mer än en halvtimme sedan, av att mamma ringde, haha. Telefonen på mitt rum har jättehög ringring signal. Störande. Men jag hade väckarklockan satt på tio minuter efter det så det var ingen fara.

Halv tolv börjar jag idag. Första lektionen är matte... peeerfekt... jag är trött. Sedan har jag en till mattelektion. Sedan engelska. Sedan slutar jag. Våran engelskalärare är från polen och pratar dålig svenska, haha. Och är engelskalärare, lite skumt? :) Nej, men, hon växte faktiskt upp i Australien. Jag är avundsjuk, haha.

Förresten, är det inte hur sjukt som helst det som de säger på nyheterna, om att små tjejer på sju år kommer i puberteten?? Det är helt skruvat ju? Allt blir ju fel. Problem kan det leda till också. Men de flesta har nog hört det ^^ Utom Fanny kanske, haha. Fast vad vet jag, de kanske har pratat om det i USA också :)

Idag är det alltså gatufest, det ska bli kul! Hoppas jag hinner blogga innan det!
Vi hörs!

Estland! :-)

Torsdag - Thursday - Jueves

Hola! Slutade skolan halv ett idag, hihi. En störande sak är att jag inte har hittat någon som har lunch samtidigt som jag! Det betyder att jag måste äta själv! ;( Haha, det ska nog gå bra. Jag hittar väl någon snart ändå.

Nu blir det här ett skolblogg-inlägg, men ändå... Jag hade min första webbdesignlektion idag! Det verkar jättekul, verkligen! Vi ska använda massa proffsiga program, hihi. Vi gjorde en jätte "fin" hemsida. Helt vit och högst upp står det "Det här är min webbsida.". Wooow... Hehe. Men det blir ju bättre (får vi hoppas) när vi fortsätter. Det enda vi skrev var ju:
<html>
<head>
<title>Emmas sida</title>
</head>
<body>Det här är min webbsida.</body>
</html>
tror det var så vi skrev, kan vara lite fel. Det där hade jag ju redan listat ut själv hur man gör i och för sig, haha, men det är inte precis allt vi ska lära oss.

Imorgon är det i alla fall gatufest, som vi kallar det, här i "återvändsgränden". Grannarna släpar ut bord på gatan och äter middag tillsammans. Jättekul! Fast vi ska äta kräftor så jag undrar hur mycket jag kommer få i mig, jag är så petig, hahahah. 

Biologiläxan, haha, vi ska skriva en saga om Nina och Niklas (Kväveatomerna) och deras resa genom kvävets kretslopp. Fniss. 

Vi hörs!
Kittelfjäll

Kittelfjäll + skolstart

Heeeej! Jag har inte skrivit på jättelänge och Fanny har uttryckt sin frustration hahaha... Så nu ska jag skriva! Jag har inte kunnat skriva eftersom min dator fortfarande har omkastat tangentbord. Det är tydligen inställt på engelska/kinesiska. Går typ inte att ändra, helt sjukt.

Anyway, jag kom alltså hem från Kittelfjäll i söndags vid halv nio på morgonen. Fast jag tänkte återberätta hela resan, i kort version.
Måndag 10/8:
Tåget gick 20:12 från Centralen. Nattåg, fick dela sovkupé med två helt okända killar... heh... De pratade hela natten. Kuul... Det skulle ha bott en tjej med oss också, men hon mådde dåligt och drog sig ur i sista sekunden. Önskar att jag hade gjort det också! Haha, nej men det var faktisk en upplevelse det där... *host*.
Tisdag 11/8:
Tåget anlände i Vännäs vid kvart i sju på morgonen och vi fortsatte med buss till Hotell Kittelfjäll där vi delade in oss i rum på fyra personer. Jag bodde med Emilia, Sharmin och Malin. De var de enda i våran grupp (16 personer) som jag sett förut, haha. Bussresan var fyra timmar lång förresten och det hela var en resa på 85 mil. Vi hade en teorilektion om humlor. I tre timmar. Fatta vad segt! Fast ganska intressant...
Onsdag 12/8:
Vi vandrade 1,2 mil (som kändes som typ 5 mil) till Blerikstugan vid sjön Nedre Bleriken.  Åtta timmar tog det (med lektioner på vägen). Det var jobbigt i uppförsbackarna (två tredjedelar av vägen var jättebranta uppförsbackar), men jag tror man överdrev jobbighetsskalan lite just då. Nu känns det bara kul, då sa man att det var det jobbigaste man gjort i sitt liv. Hah. Överdrift, i alla fall för min del.
Jag trampade ner mig nästan ända upp till knät i lera. Visst är jag duktig? -.-
I stugan lagade "matgruppen" mat och vi eldade och sov i de fjorton sängar som fanns. Jag och Emilia fick sova skavfötters för det fanns inte tillräckligt många. Det var ganska trångt, haha. Sedan pratades det till runt ett eller kanske till och med två. Nej, jag tror det var ett. Så mina öronproppar kom väl till pass...
Torsdag 13/8:
Vi vandrade hem från Blerikstugan och det tog ca 4 timmar. Hahaha... jag skyller på de sjukt långa och branta uppförsbackarna!! Jag ramlade i nedförsbacke, slog hål på regnbyxorna och gjorde illa knät. Bilder. Klicka för förstoring:
mer bilder fungerade inte just nu...
Fredag 14/8:
Vi hade delat upp oss i två grupper. Den ena skulle pröva på avancerad bergsklättring, den andra skulle paddla. Jag valde att paddla. Vi paddlade hur kort bit som helst och tittade på stenar, försökte lära oss hur man skulle känna igen dem. Sedan hittade vi rosenrot (hahahaha, rosenrot... den användes, den...) och övade på de 46 växter som skulle komma på provet på lördagen (suck).

Sedan skulle vi gå i en timme (mer?) upp på kittelfjällstoppen i bara uppförsbacke. Jag trodde inte att mitt knä skulle ha klarat det så jag stannade på hotellet, tillsammans med Emilia. Haha, jag gjorde tydligen rätt i att inte följa med... Ingen stig hade de. Stup och grejer. Lägga sig i kedja och dra upp folk på toppen. Hahahaha. Hade velat se det.
Lördag 15/8:
Prov. Ganska svårt faktiskt, men det gick rätt bra. Bara 12 växter kom på provet och resten var bara 8 frågor. Inga lätta frågor inte!

Vi åkte med buss vid halv sex tror jag? Sedan tåg från Vännäs. Den här gången sov jag med Emilia och hennes fyra kompisar.
Söndag 16/8:
Kom hem! Yaay!
Förresten, jag kommer inte ihåg alla teorilektioner, så bara den om humlor nämndes.

Skolstarten då! Samma mentorsgrupp såklart, men annan mentor. Det blir vår fjärde... Anna heter hon, verkar bra. Jag har henne som lärare i Kemi B!

Den här perioden (läsåret är uppdelat i tre perioder på Rudbeck) läser jag bara fyra kurser. Matte CD (C-kursen och D-kursen sammanslagna), webbdesign, Biologi A (med samma grupp som i kittelfjäll) och Engelska B. Som tur är verkar jag ha någon jag känner i varje klass, fast jag har inte haft webbdesign än.

Dogge Doggelito föreläste i Aulan igår när vi började. Han pratade om... sig själv. Fast han skulle prata om att "få ut mer av sin gymnasietid". En rolig sak var:

Fråga: - Vad tycker du om Petter? (rapparen)
Dogge: -Jag tycker han är bra, han kämpar på, gör sitt. Men det är ingenting jag skulle köpa. Eller ens ladda ner gratis.

Hahaha, årets diss...

Men nu ska jag fortsätta med matteläxan (jag längtade efter den, var jag konstig eller? När jag väl började hatade jag den, hahah...).

Vi hörs!

OH. MY. GOD.

Herregud vad otroligt mycket jag längtar till premiären!!!!!!!!!!!!!!! <3<3<3

Och jag har inte uppdaterat, därför att jag inte kan skriva åäö med den här datorn. Nu klistrade jag in dem. Svårt att görar i ett helt inlägg med den konstiga klistra in-funktionen på blogg.se

Vi hörs!

Beyonce - If I were a boy


Till Kittelfjäll idag! + Estland bilder

Hej! Nu är jag nervös för klockan tjugo i sju ska jag traska iväg till sollentuna station med min gigantiska väska och den lilla väskan. Sedan är det samling med gruppen halv åtta och tolv minuter över åtta går tåget. Läääskigt. Sedan vet jag inte riktigt vad vi ska göra första dagen, men enligt det preliminära schemat ser det ut som övernattningstur med teori och fältstudier... eftersom att vi inte kommer till fjällstationen förrän på onsdag...

För alla Twilighters:
Har ni hört att det går ett rykte om att Kristen Stewart är gravid med Robert Pattinsons barn?? Själv tror jag inte på det, fast man kan ju inte hjälpa att man blir lite rädd ändå! Då kan hon väl inte spela i eclipse, eller??

Estland var jättekul förresten, mycket bättre än det hade blivit om vi åkt och fjällvandrat i regniga Norge... :) Prognosen visade ju regn hela den veckan så det var ju inte så bra. Jag berättar om resan med bilder och text:

Vi åkte båt till Tallinn, detta var utsikten på kvällen. Väldigt vackert! Båten hette Victoria och buffén var jätteäcklig hahah.

Tallinn var väldigt fint! Jättesöta hus, men i den delen vi var fanns nästan bara turistaffärer... Tråkigt, men det tjänar de väl på. Bärnsten såldes överallt, haha, det fanns flera saker som "Amber house" och "Amber jewellery".

Det fanns en väldigt fin kyrka (tror att det är det), men fick ingen riktigt bra bild på den, för den stod på en kulle så man kunde bara ta kort nedifrån...

Det här var vårat rum i Tallinn, hur fint som helst. Det där uppe är ett sovloft (heter det så?) med fyra sängar. Allt var grönt och brunt, hihi, jättefint! Hotel Braavo hette det.

Sedan åkte vi till ön Ösel och bodde på Loode Bed&Breakfast. Det här lilla huset bodde vi i! Han hade till och med gjort sängarna själv! Bilder nedan. Det fanns två rum i stugan, vi bodde i det med öppen dörr. Förresten var dörren så liten att man fick böja sig för att komma in. Allt var av trä. Hihi. En söt hund hade de också. Hette han Hisu? Tror det. Två katter också. Klicka för förstoring:
HisuHuvudbyggnaden

På väg till Haapsalu. Blurrade mammas ansikte eftersom jag inte har frågat om jag får lägga upp en bild på henne här. Vi höll på att bygga ett stentorn, som så många andra hade gjort. Det fanns tusentals platta stenar, haha.

En gata i underbara Haapsalu. Ska definitivt dit igen någon gång! Übergullig stad! Hade inte några bra bilder, bara den här, men den visar inte de söta små husen som fanns.

Sandstranden på Ösel var fiiin! Men det låg en gigantisk säl i strandkanten. Död... :'(

Sedan åkte vi tillbaka till Stockholm med båten Baltic Queen som var myycket finare än Victoria-båten. Men det gick omkring två snuskgubbar som gjorde pussljud och kallade en "baby". Blääh! Blev arg.

Här är lite roligt klotter som fanns uppe i fågelskådartornet i Haapsalu: Klicka för förstoring:

Mot Estland!

Hejhej! Jag skriver ifrån mormors dator här i skärmnäs, detta får bli ett kort inlägg för om en kvart måste vi iväg. Det fick bli Estland istället för Norge eftersom det regnar hela veckan i Norge och det är sol i Estland. Så nu ska vi dit! Jättekul ska det bli, har aldrig varit där. Finns tydligen massor av badplatser och en nationalpark och Tallinn, huvudstaden är tydligen ungefär som Gamla Stan i Stockholm, jättefin.

Hahhaa, det var så kul, vi kom in till Nisse som låg och sov klockan kvart över tio och sade "Nisse, du måste gå upp. Vi ska till Estland. Nu" Han ba "Vaaaa???" Jag vet vad jag skulle ha tänkt; "eh... drömmer jag eller?".

Men nu ska vi som sagt åka! Byebye! Hörs efter Estland, kanske, för sedan ska jag iväg till Kittelfjäll!


RSS 2.0